Βασιλόπιτα με Ganache σοκολάτας
Υλικά:
Για τη Βασιλόπιτα κέικ
- 300 γρ. βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 γρ. μαστίχα
- 7 γρ. μαχλέπι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για μείγμα Β
- 4 αυγά (200 γρ.)
- 75 ml γάλα πλήρες
Για μείγμα Γ
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά - σιγά και ένα ένα τα αυγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, στην μεσαία σχάρα στον αέρα.
- Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί!!!
Ganache:
100 γραμμάρια κουβερτούρα και 100 ml κρέμα γάλακτος + 2 κουταλιές μέλι
Bράζουμε την κρέμα γάλακτος σ' ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα τριμμένη σε τρίφτη ή κομμένη σε κομματάκια όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτουμε και το μέλι για να γίνει η Ganache πιο γυαλιστερή και την απλώνουμε με μια μαρίζ πάνω στην πίτα μας!
τα σχέδια πάνω στην πίτα έγιναν με Royal Icing και χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου