Donuts
Yλικά:
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
350ml γάλα φρέσκο πλήρες
150ml νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
20 γρ. αλάτι
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας
10 γρ. bakin powder
1 αυγό
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Zεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το νερό και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, το baking powder και την ζάχαρη, Aκατεύουμε και αφήνουμε αυτό το μείγμα 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει η επιφάνεια.
2. Σε μια λεκάνη ελαφρά λαδωμένη προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο,
το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό και την βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε την λεκάνη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
3. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και κάνουμε με τον πλάστη κύκλους πάχους 2 εκατοστών,
κόβουμε κύκλους με koup-pat στρογγυλό (εγώ χρησιμοποίησα ένα μπολάκι διαμέτρου 8 cm) και με ένα καπάκι από μπουκάλι κάνουμε τρύπες στη μέση.
4. Αραδιάζουμε τα donuts σε ένα ταψί και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
και τ' αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
5. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο στους 170 βαθμούς για 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές
και τα ακουμπάμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
6. Μετά τους βάζουμε Γλάσο σοκολάτας:
1 κουβερτούρτα + 100 γρ μερέντα + 60 ml φρέσκο γάλα + 2 κ.σ. φρέσκο + 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
(λιωμένα σε bain marie) ) ή σε Γλάσο Βανίλιας : 100 γρ άχνη + 50 ml φρέσκο γάλα + 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Στοιβάζονται στο πιάτο οριζόντια γιατί κάθετα χαλάει το γλάσο μας.
7. Μπορούμε αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με ένα κορνέ με πραλίνα, μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια.
Με αυτή την ποσότητα βγαίνουν περίπου 32 donuts!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου