Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016






Σουφλέ Μπρόκολο με Κασέρι και Ρεγγάτο

Υλικά:



  1. 500 γρ. μπρόκολο μόνο τις φουντίτσες του.
  2. 500 ml φρέσκο γάλα ΝΟΥΝΟΥ
  3. 220 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35%
  4. 3 κ.σ. κορν φλάουρ 
  5. 2 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι, (το ασπράδι θα το χτυπήσουμε μαρέγκα) 
  6. 200 γρ τυρί κασέρι τριμμένο ΟΛΥΜΠΟΣ
  7. 150 γρ ρεγγάτο τριμμένο Kerrygold
  8. 1 πρέζα αλάτι, 
  9. 1 πρέζα μαύρο αλάτι
  10. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  11. 30 γρ. βούτυρο αγελάδας ΑΡΙΣΤΟΝ

Εκτέλεση:


  • 1. Καθαρίζουμε και βράζουμε το μπρόκολο, το βάζουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε να φύγουν καλά τα υγρά. 
  • 2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ και ρίχνουμε πιπεράκι και λιγο μοσχοκάρυδο. 
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από το μάτι κι αφήνουμε να κρυώσει. 
  • 3. Χτυπάμε το ασπράδι σφικτή μαρέγκα και ρίχνουμε στο ΚΡΥΟ μείγμα μας τους κρόκους και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπρόκολο. Ανακατεύουμε και τέλος το ασπράδι και ανακατεύουμε. 
  • 4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας. 
  • Σκορπίζουμε μερικά κομματάκια φρέσκο βούτυρο αγελάδας ΑΡΙΣΤΟΝ πάνω.
  • 5. Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία θέση για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου